Samojeden van de IJszee
vriendelijk, vrolijk, sportief en sociaal

Home > In Memory > Barra > Chanouk > Dewi > Dikson > Fjalka > Galina > Hanuk > Isa > Ilisitok > Jaana > Jarmo > Kalle > Leksi > Lotta > Voltchok > Wienojka

Ilisitok van de IJszee

itok

Reu - Male, 9 april 1992 - 29 oktober 2007
NHSB 1820311

Itok had een zacht karakter en was erg vriendelijk tegenover mensen. Hij was een harde werker, zeer stressbestendig en heeft nog nooit een wedstrijd gemist. Itok had een efficient gangwerk en een groot uithoudingsvermogen. Toen Itok 12 jaar was werd het trainen voor hem te inspannend en ging hij met "pensioen". Hij is de nestbroer van Isa. Zijn positie in het team: wheeler/swing dog.

Itok had a gentle temperament and was very friendly to people. He was a hard working dog, absolutly stress resistance and never missed a race. He had a efficient movement and great endurance. Itok retired at the age of 12 years. He is the litter brother of Isa. Position in team: wheeler/swing dog.

Stamboom - Pedigree

itok1  itok3

Tot ons grote verdriet hebben wij Itok op 29 oktober 2007 in moeten laten slapen. Een wereldhond, mijn wandelmaatje, die ons tot aan zijn laatste dagen enorm veel plezier gegeven heeft. Waar we blindelings op konden bouwen in moeilijke situaties. Door heel Europa heeft hij op wedstrijd- en trainingtrails duizenden kilometers afgelegd. Door zijn inzet heeft het team talrijke wedstrijden gewonnen. Werken was zijn leven en ook al was hij al jaren met “pensioen”, nog steeds ging hij tussen de andere honden op zijn plekje voor de kar/slee staan.

Itok werd 15,5 jaar oud. Hij was een van de beste sledehonden die wij gekend hebben. Een harde werker, zeer stressbestendig en het woord "opgeven" kwam niet in zijn woordenboek voor. Wij zullen hem missen.
Corry en Sjaak van den Ham

Volg ons op facebook

© 2005 / 2019 Samojeden van de IJszee - Corry Nijdam
Kennelregistratie 10779 - 1969