Samojeden van de IJszee
vriendelijk, vrolijk, sportief en sociaal

Home > 2005 / 2008 > 2009 / 20012 > 2013 / 2016

Nieuws 2005 / 2006 / 2007 / 2008


2008

Maandag 13 oktober 2008

Jaana van de IJszee
27 juli 1993 - 13 oktober 2008

Tot ons grote verdriet hebben wij vandaag afscheid moeten nemen van onze Jaana.
Jaana werd 15 jaar en bijna 3 maanden.
Zij was een van onze allerbeste leidhonden en bepaalde de snelheid van het team. Zij heeft bij alle belangrijke wedstrijden een grote rol gespeeld. Jaana was in alle opzichten een uitzonderlijke hond.
Zij zal heel erg gemist worden.

Zondag 15 juni 2008

Uitslagen van de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club te Utrecht
De honden werden gekeurd door keurmeester Erna Upmeijer en keurmeester Hannie Vink.

Keurverslag van Oriana Olina van de IJszee, eigenaar Lenie en Rinus de Waard.
3 Jarige teef van mooi type. Aantrekkelijk tevenhoofd. Goede schedel-voorsnuit verhouding. Mooi pigment. Scharend gebit. Prima hals- rugbelijning. Goede hoekingen voor en achter. Passend bone en voeten. Goede staartaanzet en dracht. Mooie vacht. Loopt vlot maar heeft wat veel polsbeweging. Lieve hond. Om type uitmuntend.
1 Uimuntend in de Openklas Teven

Maandag 5 mei 2008

Vandaag zijn er 6 pups geboren bij Antoinette Berkhof in Loenen.
Op 5 mei zijn er bij Antoinette Berkhof 6 pups geboren.
3 reutjes: Paika, Pjotr en Pelle
en 3 teefjes: Polina, Petroeska en Pelageya.
Moeder: Oh-Noy van de IJszee
Vader: Vanderbilt's Tug O'War.2007

Woensdag 10 oktober 2007

Ilisitok van de IJszee
13 april 1992 - 29 oktober 2007

Tot ons grote verdriet hebben wij Itok op 29 oktober in moeten laten slapen. Een wereldhond, mijn wandelmaatje, die ons tot aan zijn laatste dagen enorm veel plezier gegeven heeft. Waar we blindelings op konden bouwen in moeilijke situaties. Door heel Europa heeft hij op wedstrijd- en trainingtrails duizenden kilometers afgelegd. Door zijn inzet heeft het team talrijke wedstrijden gewonnen. Werken was zijn leven en ook al was hij al jaren met “pensioen”, nog steeds ging hij tussen de andere honden op zijn plekje voor de kar staan.
Itok werd 15,5 jaar oud.
Hij was een van de beste sledehonden die wij ooit gekend hebben. Een harde werker, zeer stressbestendig en het woord "opgeven" kwam niet in zijn woordenboek voor. Wij zullen hem missen.
Corry en Sjaak van de Ham

Vrijdag 27 juli 2007

Jaana en Jarmo van de IJszee zijn vandaag 14 jaar geworden
Onze kanjers zijn al weer 14 jaar en nog in goede conditie. Wij hopen dat ze nog een paar gezonde jaartjes voor de boeg hebben.

Zondag 3 juni 2007

Uitslagen van de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club 2007 te Utrecht.
De honden werden gekeurd door keurmeester A. de Wilde uit België.

Keurverslag van Oh-Noy van de IJszee, eigenaar Antoinette Berkhof.
Goede maat en verhoudingen. Goede massa en bespiering. Vacht van goede structuur en lengte, plaatselijk iets openvallend. Typisch hoofd. Goede hals. Rechte stevige rug met goede staartdracht. Goede onderlijn en hoekingen. Beweegt vlot en zonder problemen.
1 Uitmuntend in de Jongehondenklas Teven.

Keurverslag van Oriana Olina van de IJszee, eigenaar Lenie en Rinus de Waard
Vriendelijk karakter. Goede maat en verhoudingen. Goede vachtstructuur en conditie. Typisch hoofd, goed oog en oor. Goede hals. Rug recht en stevig. Kruis iets hellend. Goede onderlijn en hoekingen. Beweegt vlot en goed, maar draait veel haar hoofd naar de voorbrenger.
4 Uitmuntend in de Jongehondenklas Teven.

Keurverslag van Laska van de IJszee, eigenaar Ella Veerman.
Goede maat en verhoudingen. Vriendelijk en sociaal. Bijna 9 jaar. Vacht van goede structuur en conditie. Typisch hoofd. Rug bijna recht. Hellend kruis. Goede onderlijn en hoekingen. Heeft problemen met de staartdracht.
4 Zeer Goed in de Veteranenklas Teven.

Keurverslag van Kalinka Nouckya van de IJszee, eigenaar Lenie en Rinus de Waard.
Bijna 11 jaar. Goede maat en verhouding. Prima vachtstructuur, goede conditie. Vriendelijk karakter, soms blafferig. Typisch hoofd, goed oor en oog. Goede hals. Rug recht en stevig. Goede onderlijn en hoekingen. Vlotte beweging.
2 Uitmuntend in de Veteranenklas Teven.

Vrijdag 9 maart 2007

Vandaag is Itok 15 jaar geworden.
Ilisitok van de IJszee, Itok for short, reached today the age of 15 years !!!
All of his working years he was one of our most important dogs. Our gentle old boy is still in a good health and condition. Often we take him out for a walk and he likes it very much to sniff around and to follow the trail of a rabbit. So he has, now that he likes to sleep most of the time, something to dream about.2006

Maandag 18 december 2006

Oriana van de IJszee, van Lenie en Rinus de Waard, is geslaagd voor haar diploma G & G (gevorderden).
Oriana is geboren op 20 juni 2005.

Dinsdag 12 december 2006

Sledehonden Sport CLub Nederland (SSC-NL) en Mushing Holland Sleddog Club (MHSC) organiseren gezamenlijk, voor de 1e maal, de Ronde van Nederland.
Deze Ronde bestaat uit de karrenwedstrijden Kempentrail, Outdoor Valley, Grollo en Heerde.

Vrijdag 6 oktober 2006

Kalle van de IJszee is vandaag 10 jaar!!!
Kalle van de IJszee, our strong and hard working dog with the sweet personality, reached the age of 10 years.

Maandag 25 septenber 2006

Leksi en Lotta zijn vandaag 8 jaar!!!
Leksi en Lotta zijn vandaag 8 jaar geworden. Zij zijn beiden sterke en hardwerkende honden. Lotta houdt er niet zo van om voorop te lopen zodat zij vaak achteraan loopt (in wheel).
Leksi loopt graag als co-leader naast zijn moeder. Het zijn bijzondere honden.

Donderdag 27 juli 2006

Jaana en Jarmo zijn vandaag13 jaar geworden!!!
Vandaag zijn Jaana en Jarmo van de IJszee 13 jaar geworden. Zij zijn nog steeds gezond en in een goede conditie. Met het team hebben zij duizenden kilometers afgelegd en altijd hard gewerkt. Jaana als leidhond en Jarmo meestal als "wheeler". Het zijn uitzonderlijke honden. Wij zijn erg trots op hen.

Woensdag 26 juni 2006

Oriana vandaag geslaagd voor G & G!!!
Vandaag is Oriana van de IJszee geslaagd voor het diploma "Gedrag & Gehoorzaamheid voor Gevorderden" Oriana, geboren op 20 juni 2005, woont bij Lenie en Rinus de Waard.

Zaterdag 24 juni 2006

Uitslagen van Jaana en van Oriana Olina van de IJszee op de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Samojeden Club te Utrecht. De honden werden gekeurd door keurmeester Hannie Vink.

Keurverslag van Jaana van de IJszee, geboren op 27 juli 1993.
Teef van bijna 13 jaar. Uitmuntend type. Waar je de leeftijd, buiten het gebit, niet aan af ziet. Mooi tevenhoofd. Goed oog en oor. Goed gehoekt in voor- en achterhand. Goed ontwikkelde ribbenkast. Moeiteloos gangwerk waar menig jongere hond jaloers op kan zijn.
1 Uitmuntend in de Veteranenklas Teven

Keurverslag van Oriana Olina van de IJszee, eigenaar Lenie en Rinus de Waard.
Flinke grote teef, 1 jaar oud. Goed tevenhoofd. Prima verhouding beenlengte / lichaamsdiepte. Goed oog en oor. Compleet schaargebit. Goede borstkast. Goed gehoekte voor- en achterhand. Vlot soepel gangwerk. Beweegt lekker, attente hond. Mooie staartdracht. Goede vachtstructuur.
2 Uitmuntend in de Jeugdklas Teven.

Bespreking van het nest van kennel van de IJszee, geboren op 20 juni 2005
door keurmeester Erna Upmeijer
Moeder: Laska van de IJszee - Vader: Lusjkaya Volzebnik

Van de 7 puppen uit het nest waren er 6 aanwezig, 2 reuen en 4 teven
Reuen: Oborgino en Onerva Borya Valmet.
Teven: Oriana Olina, Oh-Noy, Osha, Obarasha.
Duidelijk Samojeden type. Wisselend nest qua bone. Mooie expressie (lach). Mooi pigment, oren rastypisch. Nest is goed aan de maat. Rastypische hoekingen. Voorborst is voelbaar. Goede staartaanzet + dracht. Vader laat duidelijk zijn stempel zien in het gangwerk. Heel aantrekkelijk nest.

Zondag 9 april 2006

Vandaag is Ilisitok (Itok) van de IJszee, onze kanjer, 14 jaar!!!
Vandaag is Itok van de IJszee, "our dog with the never gives up mentality" 14 jaar geworden. Wij hopen dat zijn goede gezondheid en conditie nog een tijdje zo mogen blijven. Voor ons is hij onvervangbaar. Ondanks zijn leeftijd wil hij nog graag werken en hij vindt het altijd fijn om te gaan wandelen met zijn harnas om. Het lijkt wel of hij zich dan weer jong voelt omdat werken immers al die jaren een belangrijk deel van zijn leven geweest is.

Woensdag 29 maart 2006

Oriana van de IJszee geslaagd!!!
Oriana van de IJszee is op 29 maart 2006 geslaagd voor het examen "Gedrag en Gehoorzaamheid voor Beginners". Oriana, geboren op 20 juni 2005, woont bij Lenie en Rinus de Waard.2005

Woensdag 14 december 2005

Oriana is geslaagd!!!
Oriana van de IJszee, op de leeftijd van bijna 6 maanden, is geslaagd voor haar puppydiploma. Oriana is geboren op 20 juni 2005 en is van Lenie en Rinus de Waard.

Zaterdag 10 december 2005

Nitscha van de IJszee is geslaagd!!!
Nitscha van de IJszee is geslaagd voor het behendigheidsdiploma. Nitscha, geboren op 2 oktober 2003, is van Inge Laman Trip.

Zondag 20 november 2005

Osha van de IJszee is geslaagd!!!
Osha van de IJszee is geslaagd voor haar puppydiploma. Zij is juist vandaag 5 maanden geworden. Osha is geboren op 20 juni 2005 en is van Inge Laman Trip.

Zondag 2 oktober 2005

Info en clubweekend van de SSC-NL op 1 en 2 oktober 2005 te Son en Breughel.
Een gezellig weekend met veel informatie voor de beginnende musher. Een aanrader voor iedereen. Foto's en een verslag van dit weekend kunt u vinden op de site van de SSC-NL onder evenementen.

Donderdag 25 augustus 2005

1995 - 2005 de WSA bestaat 10 jaar!!!
In 1995 gingen sommige Nationale Sledehondensport Organisaties niet akkoord met de weg die de FISTC in wilde slaan, en er werd besloten een nieuwe Internationale Organisatie op te richten t.b.v. de sledehondensport met raszuivere sledehonden volgens de richtlijnen van de F.C.I.
When in 1995 some National Sleddog Organizations in Europe did not agree with direction the FISTC was going, a decision was made to create a new International Organization for the sport with purebred sleddogs as defined by F.C.I. standards.

Maandag 20 juni 2005

De pups bij Ella Veerman zijn geboren!!!
Vandaag zijn er bij Ella Veerman 7 pups geboren, 3 reuen en 4 teven
Moeder van het nest is Laska van de IJszee en de vader is Lusjkaya Volzebnik.

Donderdag 9 juni 2005

Vanmiddag ontvingen wij het trieste bericht dat Luna van de IJszee is overleden.
Een uur na de operatie van een aantal goedaardige gezwelletjes aan haar bovenkaak heeft ze plotseling een hartstilstand gekregen. Daarna heeft ze nog een paar uur op de intensive care aan de hartbewaking en zuurstof gelegen. Helaas mocht dat niet meer baten. Luna was pas 6 jaar, veel te jong.

Zaterdag 9 april 2005

Itok 13 jaar !!! - Itok reached the age of 13 years.
And still going strong

Volg ons op facebook

© 2005 / 2019 Samojeden van de IJszee - Corry Nijdam
Kennelregistratie 10779 - 1969